Amb Ariel Vila, autor del llibre «Vermell. La sangre de la vida»

D’esquerra a dreta: Ariel Germán Vila i Anna Miñarro

Ariel Germán Vila (Córdoba, Argentina, 1973) és historiador, músic i docent amb arrels familiars a Catalunya. Es va llicenciar en Història a la UB (Universitat de Barcelona) i ha treballat com a historiador, antropòleg, músic i docent d’educació musical entre Argentina, Alemanya i Catalunya.

Sinopsi de VERMELL, LA SANGRE DE LA VIDA

Vermell, basat en fets reals, és la història d’un silenci que pugna per ser revelat. Secrets guardats per generacions, sensacions transferides inconscientment i sorolls atàvics que remeten a uns altres temps, olors i sons, són descoberts en un lloc inesperat per Pau, un argentí fill i net de l’exili republicà espanyol. Memòria biogràfica transgeneracional d’un grup de persones que travessa l’Atlàntic per a escapar de l’horror i deixar-lo enrere sense més -sense més?- en un viatge d’impensats retorns, en el qual la força dels vincles fraternals possibilita la resiliència davant l’atrocitat del feixisme. Diferents temps entre dues ribes, que de tan lluny s’uneixen, entre els ascendents i els descendents que lluiten per construir una vida digna de ser viscuda. La seva lectura convida a reflexionar entre música i poesia, sobre el nostre avui global per a recrear un projecte de país i de món avortat per la força, com aquella República que va bregar per respectar les diferències identitàries de les nacions, garantir l’accés a drets socials, i eliminar la concentració de la riquesa i els privilegis de les castes parasitàries de la noblesa i el clergat; qüestions totes que segueixen pendents.

Presentació

Presentació de la novel·la Vermell. La sangre de la vida (USBOOK, 2018) de l’historiador argentí Ariel Germán Vila. L’acte inclou la participació musical de Marisa Gerardi (veu) i Fletcher Anderson (guitarra), que interpretaran ‘Rossinyol’ i ‘L’emigrant’. A més de l’autor, també intervenen Anna Miñarro, psicoanalista experta en traumes intergeneracionals de la guerra civil, la dictadura i la transició; Mireia Planas, subdirectora de Memòria Democràtica; i Marta Nin, subdirectora de Casa Amèrica Catalunya.

Altres entrades al web relacionades amb aquest llibre:

“Vermell. La sangre de la vida”. Una novela que habla del estallido de la Guerra Civil en Martorell

22 de gener, presentació a Martorell de Vermell crònica històrica d’Ariel Vila