Presentació de Mónica Puga

  Publicat a Intercanvis papers de psicoanàlisi, núm. 33, p.75

  Em plau presentar la Mónica Puga, metgessa, formada en psicoanàlisi, homeopatia i ginecologia, docent de l’Institut Català de la Salut des del 2000, membre de la Societat Espanyola de Medicina Psicosomàtica i Psicologia Mèdica, responsable de l’equip de consultants en reproducció assistida al Centre Mèdic Integral, membre actiu de RED-CAPS i de la Xarxa de Dones Professionals de la Salut. És també membre de la Lliga Medicorum Homeophática Internationalis des del 1997.

  Com a psicoanalista, homeòpata i ginecòloga integra disciplines tan diferents com complementàries.És per aquest motiu que l’acostumem a trobar en fòrums i simposis de salut on podrem llegir com la seva intervenció professional està orientada a escoltar, a investigar, però sobretot, a promoure un espai de reflexió en relació amb un aspecte tan íntim i important com són les dificultats per aconseguir alguns embarassos.

  I tot això perquè cada parella, home i dona responen a la infertilitat d’una forma diferent depenent d’una situació particular, de la seva constitució com a subjectes i dels posteriors avatars de la vida.

  Mitjançant el seu article copsarem com els avenços tècnics i científics han modificat el posicionament de l’home i de la dona en relació amb la parella i, especialment, a l’hora de la gestació i, com el treball amb la procreació humana dóna compte del desig, del mandat social i familiar però de molts altres desitjos inconscients.

  Ens permetrà recórrer el camí d’un treball psicoterapèutic i, alhora, d’escolta psicoanalítica, que malgrat les resistències inicials de la pacient i del seu sentiment tràgic de la vida ha pogut ser acompanyada a comprendre el desig que li impossibilitava ser mare durant molt de temps.

  Estar acompanyada calma l’angoixa, retorna a la pacient la sensació de coneixement de si mateixa i anticipa sensacions de fracàs, inseguretat i incapacitat.

   

  Enllaços

  Puga, M. (2014). Cuando el embarazo no se logra. Revista Intercanvis, núm. 33, pp.61-67.

  Lleguir l’article aquí

  www.monicapuga.com