Després de 80 anys, filla i neta de víctimes declaren en un jutjat de Palma a petició jutgessa Servini dins la querella argentina contra el franquisme

Francisca Alomar Jaume i Tolita Riera Alomar, filla i neta de Margalida Jaume i Antoni Alomar, desapareguts l’agost de 1936 a Manacor a mans dels falangistes, han declarat davant la justícia en els Jutjats de Palma per primera vegada en el marc de la querella argentina contra els crims de franquisme. Les declaracions s’han produït en els jutjats de Palma per petició de la jutgessa María Servini, que duu la causa contra el franquisme a l’Argentina.

«Només volem que ens retornin els cossos de ma mare i mon pare»

ha afirmat Francisca.

Maria Antònia Oliver de l’Associació Memòria de Mallorca, ha assenyalat que, com totes les víctimes del franquisme, reivindiquen que, en un Estat de Dret «hauria de ser una prioritat» que una víctima pugui «acudir a la Justícia i que investiguin i la emparin».

La presidenta de l’Associació Memòria de Mallorca ha destacat «la valentia d’aquesta família» en denunciar el cas i reclamar justícia. Oliver ha assegurat que a Espanya hi ha hagut «una transició sense justícia per a les víctimes», una situació que considera

«un fet doblement dolorós per a una víctima que pateix el dany per la dictadura, el franquisme o el feixisme i després, en democràcia, les seves pròpies institucions no l’escolten».

«Cada vegada que una d’aquestes persones mor, les seves ferides es tanquen, però als néts se’ns obren»

ha assegurat Maria Antònia Oliver de l’Associació Memòria de Mallorca.

V.Malagón/Efe | Palma | 19/06/2019