Acte al Museu de Badalona d’homenatge a les famílies de les víctimes del franquisme

Maria Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona “L’acte d’avui és agredolç. Dolç per l’homenatge que fem avui a Badalona, però també agre pel que va suposar el franquisme per les famílies i pel conjunt de la població” @mariadolorsa #Badalona

“Aquest acte també demostra la voluntat que tenim com Ajuntament de treballar de manera directa amb els veïns i veïnes, vinculant institució, societat i organismes com el @MuseuBdn o la Comissió de Memòria Històrica de Badalona”

Ricard Vinyes “La memòria democràtica és el conjunt d’esforços i lluites per aconseguir una societat més igualitària. La memòria és un dret civil que genera a la institució el deure de fer una política pública de memòria”

Ricard Vinyes “si la radicalitat democràtica no és present al nostre espai públic, al nomenclàtor, en el nostre dia a dia, com volem que la memòria democràtica sigui present en la visió històrica de la societat?”

Anna Miñarro “Gràcies al @MuseuBdn, a @mariadolorsa i a l’ @AjBadalona per fer possible l’acte d’avui que és un gran acte de dignitat i reparació.”

“el silenci, l’impediment del dol, la violència i la por han fet que el trauma per les famílies es petrifiqués fins el punt de posar en dubte el propi dret a la memòria transmesa” @AnnaMinarro

L’Anna Pena Sanz ena explica el cas del seu avi i la seva àvia, assassinat i repressaliada i torturada pel franquisme a Adamuz

I clou l’acte amb el recital poètic de la Dolores i l’Araceli Sanz, filles de víctimes del franquisme, i la participació de la @labadalonensesc