Jornades Doctor Juan Peset, Godella

  El Doctor Juan Peset Aleixandre va nàixer a Godella l’any 1886 en la casa que ocupava l’actual núm. 54 del carrer Major. La seua trajectòria vital, truncada, com tantes d’altres, per les bales d’un escamot d’afusellament franquista el 24 de maig de 1941 a Paterna,

  correspon a la d’una persona que transcendeix la pròpia vàlua professional com a científic per a projectar-se en la societat valenciana del seu temps amb força. Va estar titulat en cinc carreres universitàries i exercí de catedràtic de Toxicologia i Medicina Legal; exercí com a Vicerector i Rector de la Universitat de València entre els anys 1931 i 1934; va ser responsable de Salut Pública de l’Ajuntament de València.

  Afiliat al partit Izquierda Republicana es va presentar en les llistes del Front Popular en les eleccions de febrer de 1936 essent el candidat més votat en la seua circumscripció de València. En este 4 de juny de 2016, passats 75 anys de la seua traumàtica desaparició, rememorem i homenatgem la seua personalitat amb la reposició de la placa que figurava en la façana d’on va estar situada la seua casa natalícia.

  Divendres 3 de juny

  19:30h. /Villa Eugènia / Entrada lliure/

  La memòria històrica local. Presentació i comentari de la investigació de Teresa Morandi i Anna Miñarro en relació a la Memòria Històrica de Godella / Xavier Costa Granell.
   
  Conferència: Trauma i transmissió de la violència política durant la Guerra civil, el Franquisme i la Transició / Teresa Morandi i Anna Miñarro.